Rappaus­työt moni­puolisesti

Kestävät julki­sivujen pinnoitukset

Keratam Oy on kokenut rappauksen asiantuntija Savonlinnassa. Teemme erilaisia rappaustöitä yli 30 vuoden kokemuksella kaiken­kokoisissa kohteissa. Toimimme pääasiassa Itä- ja Etelä-Suomen alueella Savonlinnassa, Kajaanissa, Kuopiossa, Joensuussa, Mikkelissä, Imatralla, Lahdessa, Lappeenrannassa, Kouvolassa, Kotkassa, Haminassa, Heinolassa, Porvoossa sekä Helsingissä.

Eri rappaus tyyppejä

Mikä rappaus?

Rappauksella tarkoitetaan perinteisesti kolmikerros­rappausta. Rappaus­tapoja on monia riippuen käyttötarkoituksesta, käytettävistä aineista, materiaaleista ja koneista. Teemme kaikenlaiset rappaustyöt nyky­aikaisimpia menetelmiä ja laitteita käyttäen. Toimimme tiiviissä yhteistyössä eri materiaali- ja laite­toimittajien kanssa.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Keratam Oy tarjoaa pitkäikäisiä ja kustannus­tehokkaita ratkaisuja tarpeisiinne. Rappaus­töiden hinta vaihtelee riippuen kohteen kunnosta, rappauksen tyypistä ja käytettävistä materiaaleista sekä koneista. Hinnat alkaen 20 €/m2. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Esi­merkkejä eri rappaus­tyypeistä

Kolmikerros­rappauksessa alimmaisena kerroksena on tartunta­rappaus eli ”kynnet” (0–3 mm), seuraavana täyttö- eli oikaisu­rappaus (10–15 mm) ja viimeisenä pinta- eli hieno­rappaus (3–8 mm).

Kaksikerros­rappauksessa eli ohut­rappauksessa on yleensä kaksi kerrosta kuitulaasti­rappausta ja kaksi kerrosta värilaastia. Tämä on nykyisin hyvin yleinen rappaustyyppi.

Eriste­rappaus eli lämpö­rappaus on suosittu varsinkin vanhemmissa taloissa. Eriste­rappauksella parannetaan rakennuksen lämpö- eli u-arvoa ja tätä kautta ympäristö­ystävällisyyttä sekä kustannus­tehokkuutta.

Tiilirakenteisen seinän U-arvon parantaminen on ehdottomasti kustannus­tehokkainta tällä metodilla. Eriste­rappauksessa kiinnitetään 50–150 mm villa- tai styroxlevyä liimalaastilla tai kiinnikkeillä seinään. EPS-levyjä voidaan käyttää lisäeristämiseen, ja sillä saadaan merkittävä parannus U-arvoon.

Lämpö­rappauksen tarpeen ja tavan määrittää asiantunteva rakenne­suunnittelija, joita löytyy esimerkiksi rakennusalan insinööri­toimistoista. Usein käytetään 50 mm:n mineraali­villaa, jonka päälle rappaus tulee. Hinta riippuu aina kohteesta, pyydä siis meiltä tarjous!

Roiske­rappaus ja ruisku­rappaus ovat rappaustyyppejä, joissa rappaus­pinta jää karkeaksi. Pinnan karkeuteen voidaan vaikuttaa eri runkoaineilla.

Yksikerros­rappauksessa eli kuulto­rappauksessa rapataan 1–6 mm kerros, jossa näkyy alustan muodot. Tätä rappaus­tyyppiä käytetään yleensä puhtaaksi muuratun tiiliseinän tai puhtaaksi valetun betoniseinän pinnoitteena.

rappaustyot rappaustyot